Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet

Ursprungsinlägget är från 2015, men uppdateras hela tiden. Senast 2022.

Leva enkelt? Minimalism? Nej, jag snackar inte om inredning (helt fel blogg för det ändamålet). Ni vet när man zappar runt – och inte riktigt hittar något och glo på. Den känslan i huvudet, den vill vi bort ifrån. Vi kommer tillbaka till huvudet snart igen, men först den yttre minimalismen.

Det finns en amerikan, Joshua Becker, som jag lyssnade på för några år sen. Han pratade lite lättsamt om fördelarna med att leva mer, och konsumera mindre. Han är tydligen en guru på området – och jag älskar ju den här typen av resonemang. Så jag satt där med lätt öppen mun och bara insöp allt det där som jag faktiskt själv står för. Jag tror jättemycket på att faktiskt leva livet utan konsumtion som primär källa till kickar (se tips på länk nedan!). Det finns så mycket meningsfullt att uppleva, där pengar inte behöver vara ett medel för att nå målen.

Effekterna av att äga mindre är lockande: mer tid, mer frihet, klarare huvud – listan kan fyllas på. Så klart att jag blir ännu mer taggad på att rensa i röran och leva med mindre saker omkring mig. Saker som jag ändå inte använder. Leva enkelt blir att leva mer?

Joshua är också med i dokumentären The Minimalists, som man kan se på Netflix. Här har jag skrivit om den: Leva som minimalist? Dagen då jag verkligen fick nog.

Det har också kommit en uppföljare som heter Less is now, även den finns på Netflix.

Jag tror att min väg skulle kunna se ut så här.

Rensa ut allt onödigt. Boktips: Konsten att städa av Marie Kondo.

leva enkelt bokomslag konsten att städa

Inte köpa på mig nya saker – alls. Jag har verkligen allt jag behöver, och tyvärr mer därtill. Pengar kan användas till upplevelser istället. Som en resa. Ett efterlängtat restaurangbesök. En prenumeration på en träningstjänst. Eller så. Uppdatering: Jag har haft köpstopp sen den 1a januari 2016. Mer om det kan du läsa här.

Tillbaka till inre minimalism. Jag tror minimalism i huvudet är ett utmärkt koncept. Medlet för det blir fortsatt meditation (här testar jag appen Mindfully). Och långa promenader. Att tala när du har något att säga som är bättre än tystnaden. Annars…

Jag tror det finns en poäng att vara minimal på nätet också – pick your skärmtid om ni förstår vad jag menar. Och orka umgås med sina egna tankar. Det tror jag är viktigt.

Fundera på V A D som verkligen ska fylla mitt liv. Både i generella och specifika ordalag. Familjen är viktig, där fundamentet jag vill lägga stavas trygghet. Träningen är en prioritet av en enda enkel anledning: den får mig att må bra. Jobbet är viktigt, för jag gillar det jag gör, och det gör också att vi har taket där det ska vara och maten landar i magen.

Tycker du om inlägget? Följ mig gärna på bloglovin! Där får du också tips på andra inlägg kring att leva enkelt, hållbart och med fokus på att må bra!

Leva enkelt – mer läsning

Om du tycker det här resonemangen känns spännande – läs gärna om mitt shoppingfria år 2016.

Eller kanske Inbox zero – bli en stjärna på ditt jobb! Handlar om att förenkla tillvaron på jobbet.

Kan också rekommendera Att städa. En självstudie med goda resultat. Apropå boken ovan – för jag har testat det!

Vad tänker du om minimalism och att leva enkelt? Eller leva enklare åtminstone?

Följ mig gärna på bloglovin!

Vill du läsa mer av mig? Köp och läs mina böcker.