Saker som kan hända när man börjar städa. Jag har helt fallit för en städdemon. Jag röjer som aldrig förr. Det är en befriande känsla, och jag förstår ju att man mår bättre med ordning kring sig. Det finns också  andra fördelar. Som att jag hittade ett par svarta manchesterbyxor. Satt som en smäck. Och en datorväska. Inte jättesnygg, men praktisk. När det är tomt omkring mig, då kan jag även skapa en tomhet i mitt inre. Och sen fylla på med vad jag vill. Resultatet? Igår blev det att jag tände ett ljus och planerade för nästa vecka i nya kalendern. Och påbörjade kursen i Google Analytics. Så tomhet kan vara en riktigt bra grej. Att städa det yttre blir att dammtorka det inre. Ge plats. Andas.

städa - rena ytorSka säga som det är: inredning är inte min grej. Har inte riktigt det intresset. Däremot kan jag tycka hem är vackra och sukta efter ordning och reda. Jag hade två omaka tavlor som hängde över mitt skrivbord. Det har jag retat mig på. Jättemycket. Och jättelänge. Dessutom var de det sista jag såg innan jag somnade på kvällen. No good.

Men nu har jag ändrat om och jag tror jag känner lite mer harmoni. Satte upp två maka tavlor, med likadana ramar (hallelujah) och två betydelsefulla foton i. Och så har jag funnit en blogg som jag behöver botanisera i: Förvaringsdrottningen. Hon kanske kan hjälpa mig? Jag kikar in lite och inser att denna kvinna även släppt en bok. Det bådar gott! Boken heter Förvara smart – organisera ditt hem.

Jag har faktiskt ett eget förvaringstips! Och det är hur man förvarar lakan, påslakan och örngott. Man viker ihop hela “setet” och lägger det sen i ett örngott. Då har du ett paket som du bara kan ta ut när det är dags att bädda rent. I paketet har du exakt det du behöver: i vårt fall: ett stort lakan, tre örngott (plus det som du har lagt allt i), två påslakan. Sa jag att jag manglar? Mitt allra bästa tips för skön sömn.

Följ mig gärna på bloglovin!

I alla fall. Jag vill städa mer. Hur är detta möjligt? Kan det vara så att jag mår hyfsat bra (mer om det en annan gång) och vill försköna mitt hem? Jag tror det. Motivationen till detta kan nästan likställas med den jag har när det gäller träning. Och då vet ni som följer mig att vi talar motivation av stark karaktär.

Kan ni tänka er att jag har skrivit om det här förr, men då mer kikat åt det här med minimalism och att leva enkelt. Kika gärna på inlägget, där jag dessutom ger ett boktips, Konsten att städa. Inlägget heter Att leva enkelt – om minimalism.

Vad tänker du om att städa?