Sluta shoppa? Jag har ju haft shoppingfritt sedan 1:a januari 2016. Reglerna kan du läsa om här. Och det har öppnat upp för så mycket nytt. Till exempel det här.

♡ Jag köper snordyr fika med gott samvete (räksmörgås på Gunnarssons a la 110 kronor).

♡ Och glass. Jag är galen i riktigt god glass. Jag är den perfekta glass influencern (om du har en bra produkt med bra grejer i)

Bild På Häagens Dazs - ett inlägg om att sluta shoppa med vissa undantag: glass
Häagen-Dazs Choklad och Mint – finns tusen skäl att testa!

♡ Jag tänker tankar som: vad händer om jag inte shoppar på sig 10 år? Helt ärligt. Jag tror jag klarar mig på det jag har. Äntligen kanske jag skulle göra den där skovården som jag har tusen olika flaskor för. Eller?

♡ Blir en sån där medveten konsument. Vet ni hur mycket skit (rent ut sagt) som man kan handla? Och bidra till en sämre värld?  Minns ni kanske när jag läste boken Yes? Alltså den följer med i mitt huvud och om du vill få ett annat perspektiv på konsumtion – läs den!

Sluta shoppa - en bok om konsumtion av K. Bjärvall. Yes heter den. Detta är bokomslaget
Gillade boken skarpt! Tack Katarina Bjärvall för att du tagit tiden att skriva en viktig bok.

♡ Det här är en gammal tanke som jag haft tidigare: spenderade pengar är förlust av ledig tid. Du måste ju nämligen jobba ihop stålars för att kunna leva. Men för mig är leva, just nu, att ha mat på bordet och betalda räkningar. Så när jag handlar blir tanken: ledig tid eller denna pryl? Val liksom. Jag är nog en lobbyist ändå. Det betyder inte att jag inte gillar att shoppa, jag vill mest vara medveten kring vad jag shoppar och skippa alla onödiga saker. Och det har ju gått bra hittills…

♡ En sanning med modifikation. Är jag lite lätt sugen på en ny duschcrème så berättar jag det för maken. Han lyssnar och smygshoppar åt mig (japp. Weleda Citrus). Aj aj. Min akilleshäl: tvålar, cremer och produkter för kroppen. Fast det här året har jag funderat på det där: skönhetsindustrin är ju gigantisk – men hur medveten är den? Det får mig att vilja läsa Hannah Sjöströms Naturligt Snygg.

Naturligt Snygg bokomslag - mitt inlägg handlar om att sluta shoppa onödiga saker, och köpa schysta saker - för miljö och människa
Naturligt snygg – på min att-läsa-lista

♡ Barnkläder. Där har jag en källa till shopping, och kanske den enda. Men mycket blir second hand och en del kläder får jag från vänner och bekanta. Att köpa nytt till en krabat som växer hela tiden känns sådär.

Så sammanfattningen är nåt sånt här: det är kul med shopping. Men det finns saker som är minst lika roliga. Som att vara ledig. Som att vara utomhus i vått och torrt. Leka kurragömma med lilleman osv. Men det är jag det. Alla måste hitta sina roliga saker i livet!