GÖRA-SAMHÄLLET. Är du en göra eller en vara? Jag vill gärna vara en vara men hamnar allt som oftast i göra-hetsen. Helt ärligt: jag vet inte alls vad det ska vara bra för. Men så är jag där, oftare än vad jag vill: skulle man kanske sortera ut barnkläderna som inte behövs längre? Eller städa ur garderoben? Hur var det nu med den där hörnan i köket, är det inte lite väl stökigt där? Borde jag inte sätta på en tvättmaskin bara för att jag har tre minuter över?

Det här stressar mig något enormt. Så nya rutiner har införts. Med 100% nöjdgaranti. Yes! Jag sätter helt enkelt ETT mål om dagen. Och efter det är genomfört: as nöjd as I can be. Det hela går ut på att välja smart. Vad känns meningsfullt för mig – just idag – så att jag känner att ett litet steg är taget? (varför det nu är så viktigt vet jag inte).

Idag blev det: att jag skulle vila någon gång under dagen. Ett riktigt nobelt mål för en äkta vilosinspiratör. Och: I made it. Sen skiter jag fullständigt i att vår lilla garderob sväller över, att vi har nytvättade duntäcken som bör finna sin plats någonstans (var vet jag inte, alla hyllor är fulla med annat skräp) eller att yogamattorna dräller på ställen som inte är deras rätta plats. Jag är helt enkelt: 100% satisfied!

Vad skulle göra dig riktigt nöjd idag?