Jag startar mitt jullov nu, eftersom jag jobbade alla dagar förutom julafton. Jag hoppade på att lansera en webbkurs för kund i slutet av december. Det innebar filminspelning, manusbearbetning, research och förstås: marknadsföring, sociala medier och allt annat som jag behövde ha koll på för att lanseringen skulle gå smidigt. Men jag gillade det från dag ett. Och vi är nöjda med Den perfekta träningsmaten!

Winter Workation – jag testar hållbar skidresa

Sitter på tåget till Åre. Känns overkligt och inte alls likt mig. Eller så här: jag reser inte så ofta. Jag satsar på närområdet just nu eftersom vi har flyttat. Vad som händer i Åre? ALLT. Det är nätverket Influencers of Sweden som tillsammans med Holiday Club Åre som tillsammans skapar Winter Workation. Drivande bakom detta är Linda Hörnfeldt och Sara Rönne, två tjejer som jag följt ett bra tag nu och som inspirerar till företagande och entreprenörsskap.

Det är några dagars häng med otroligt generösa aktiviteter – jag har valt att boka snöskopromenad, skidåkning (alpint) och yoga. Men det jag främst ser fram emot, och som är min guldklimpsbokning, är att få träffa nya människor och dessutom några nygamla. En del har jag bara haft kontakt med online, och jag är nu både glad och nervös för the real thing.

Den här resan är också speciell eftersom jag valt att inte köpa något nytt (så när som på ett underställ) utan räckt ut handen till mina vänner som nu lånat ut det jag behöver. “Men kan du inte kontakta något företag om sponsring då?”. Jo visst hade jag kunnat göra det. Men min blogg handlar om hållbar konsumtion och om ett enklare liv (ligger i topp på Google på sökfrasen leva enkelt!) där jag också nyligen avslutat ett shoppingfritt år.

Handen tog hur som helst emot av min barndomsvän Louise som för mig är friluftsliv personifierad. Hon har dessutom arbetat som skidlärare. Av henne lånar jag: ulltröja, överdragströja Houdini, extrabyxor Houdini (mjuka), vindtät överdragsjacka (16 år gammal, som ny!), minihalsduk, Skidglajjor. Av Emily fick jag låna skidbyxor från Didrikssons, och det var sköna och passade som en smäck. Strategin: lager på lager.

Så nu är jag kittad. Tog barnets winter protection cream från Weleda, min egen vinterjacka, och mitt allra skönaste, alla kategorier, byxunderställ från Björn Borg (tack mamma!). Shit vad sköna de är. Jag kommer förmodligen leva i dem, dag som natt.

EnEmilia Renee Voltaire choklad på kokos

 

Har ni smakat denna sensation? Farligt god. På riktigt alltså!