Lördag. Åkte på en förkylning i veckan och har idag fått ta det lugnt. Eller: så lugnt som det går med lilleman. Men det går att njuta även när man känner sig svag och långsam. Idag blev jag hänförd av den mjuka augustisolen som smekte hela parken med sitt ljus. Bitvis stark, bitvis mjuk.

Den efterföljande smärtan i kroppen är inte bara sviterna av en förkyld kropp, jag har märkt en anspänning den senaste veckan. Kanske att ångesten faktiskt tagit mer plats än vanligt. Det får vi räkna med, sa han. Det är en förändringens tider och visst: jag är förberedd. Men kroppen reagerar. Trycket över bröstet är extra tydligt och smärtan (ungefär som träningsvärk) i armarna och händerna gör sig påmind. Jag skrev ju om oro häromdagen. Läs gärna!

Jag väljer yoga hösten 2016

Det är därför jag är glad över mitt beslut om yoga denna termin. Jag tror det blir en skönare kroppskänsla. Jag började yoga för några år sedan och då var situationen värre. Jag var inte i kontakt med mig själv, men tack vare yogan hörde jag vad kroppen bad om. Förväntningar? Jo. Men försiktiga sådana. Jag tror också att retreaten jag var på i slutet av juli gav mersmak. Vill du veta mer om den? Läs gärna Ett lugnt Yogaretreat – vilket valde jag? och Min yogaupplevelse på Grateful Heart Yogaretreat.

Yogaretreat Petra Kalla
Bilder lånade från Petra Kalla och Sacred Spine
Jag avvaktar lite med den högintensiva träningen. Den behövs också, men först behöver jag bli frisk, obviously, och sen fundera på vilken sort. Jag testade Crossfit häromveckan och var till 80% nöjd: pulsen var på plats och passet var utmanande. Men jag är lite rädd för att få skador. Jag dras lätt med i tempo och känsla vilket gör att det finns risk att jag gör mig själv illa. Råda bot? Ja, jag behöver uppmärksamma mig själv på vad min kropp klarar av. Annars är Crossfit grymt. Det finns plats för utveckling. Man blir starkare. Det är kort och intensivt, med tillhörande uppvärmning och stretch efteråt. Bara positivt. Och det bästa: jag fick en klapp på axeln av två personer. De såg att jag var ny och bekräftade mig. Sånt gillar vi!
Vad tränar du och varför?