Tankar om semester.

enemilia på sin semester promenadDet slår mig att jag rätt ofta är i tanken. Tappar nu:et. Eller ja, det finns där, men får inte min odelade uppmärksamhet. Men idag hade nu:et ett trumfkort. Det gick inte att värja sig. Och jag kände sommar. En sådan enkel sak som att se sitt barn sitta vid strandkanten och leka. Det var nu:et deluxe.

Och det finns ju en sommarlista. Det finns önskningar kring sommaren. Starka saker som kan få mitt liv att bli lite rikare. Men det är lätt att skriva det där inlägget, men betydligt svårare att ta sig för. Det är som att jag väntar på sen:et.

Jag gör det sen.

Och med lite erfarenhet så svarar mitt klokare jag: sen är nu.

Så jag sneglar på den där listan. Och skiner upp lite grann. Jag har faktiskt börjat. Låt mig förklara.

Bestämma semester? Jag har satt ett datum för semester. 30 juni – 11 augusti. Sen gillade jag Ann-Sofies formulering kring att ta ett jobbpass mitt i semestern.

“Dela upp semestern i två delar så jag får lugna jobbnerven mitt i och sen vara ledig igen.”

enemilia runnerslove stier
Jobbnerven behöver sitt. Här möte med Ann-Sofie (t v) och Boel kring ett event som kommer till hösten.

Så jag tänker: runt den 15 juli tar jag och betar av några timmar av lite jobb. Fixar och trixar och ser över vad exakt jag ska börja med den 12 augusti. Så. Himla. Bra! Då vågar jag också släppa taget nu. Gilla på den!

Bada? Alltså jag har halvbadat. Med lilleman idag. Det var helt underbart och också anledningen till att jag känner sommar. För mig är det superviktigt att känna den. Inte bara veta att den finns där. Är ni med på skillnaden?

Läsa? Ja. Men frekvensen och intensiteten behöver ökas på. Jag vill liksom bada i böcker. Skön läsning som är spännande. Den får dock inte inspirera för mycket. Jag återkommer till varför i ett senare inlägg (om jag glömmer så påminn mig gärna).

Packa? Oh yes. Två kartonger. Och slängt en hel massa. Underbart bra!

Träna? Jo, men nu är det så varmt så bara att andas är ett träningspass i sig. Men ja: konditionsträning ligger på schemat! Och jag är peppad till tusen då jag går all in för att träna för hjärnan. #brain2016!

Balkonghäng? Inte riktigt än, men trallen är nästan klar, så vi satsar på balkonghäng i nästa vecka. Gärna sena kvällar och lite blommor att titta på. Och glass. Typ Häagen Dazs vanilj med hallon.

Bryta vardagen? Ja, bara en sån sak att vi går ner till  stranden, jag och lilleman, gör hela skillnaden! Imorgon kommer A:s mormor och moster (dvs min mamma och syster) och vi ska till stranden igen tänkte jag. Med lunch, filtar, handdukar, massa vatten och annat som gör strandvistelsen mysig och lång! Och jag har bokat en yogaretreat i slutet på juli – jag ser så fram emot det. Och på det en vistelse vid havet tillsammans med familjen. Underbart!

Nya platser i närområdet? Nej, inte än. Men det kommer.

Vänner och familj? Jag har bokat in en dejt med maken på onsdag, det blir mat på Lilla Ego.  På måndag kväll träffar jag Asia, och vi ska också ut och äta. Och lite andra aktiviteter är inplanerade.

enemilia med make
Sist vi var ute på restaurang: på bröllopsdagen. Då på favoriten Noodle House på Götgatan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkelt liv? Skalar av mycket nu. Ger plats åt känslan istället.

Det handlar om att göra de där sakerna. Som man verkligen tycker om och som gör gott för en. Så nu slår jag igen datorn för att antingen packa eller läsa. Blir nog det sistnämnda!