God Jul illustration

Det är klart att jag önskar dig en God Jul. Särskilt till dig som kanske tycker julen är jobbig. Jag har själv känt att julen varit rätt påfrestande, särskilt som barn. Det var ingen positiv dag för mig, även om jag längtade efter den som många gör. Som vuxen började jag sedan att fira på mitt sätt, tillsammans med min bästa vän. Idag försöker jag slappna av på julen, och för varje år som går blir det lättare. Jag vill att julen ska vara en fridens dag. I år har vi dessutom totalt dragit ner på ambitionerna – och kör knytis. Skönt, enkelt och genomförbart. Till förrätt blir det polska piroger med kål och svamp, samt rödbetssoppa. Sen kör vi traditionell sill, lax, köttbullar. Fika. Jag funderar på en grönkålspaj som jag fick tips om idag – och funkar den så lägger jag förstås upp receptet. Och sen har jag den gotländska saffranskakan. Den blir nog av faktiskt.

Nu när vi ändå är inne på recept. De glutenfria saffransbullarna jag gjorde förra året sitter fortfarande kvar i minnet – och det här receptet vill jag gärna dela med mig igen! Glutenfria lussebullar – från enemilia!

Vad väntar annars? Ett besök på kontoret – ska avsluta året och sätta planeringen för följande sex månader. Det händer roliga saker, och jag har redan uppdrag insålda. Och så var det träningen – den behöver jag mer än nånsin just nu. Passande nog vann jag ett flipbelt från Everyday Stories (länk till Facebook), och jag använder redan mitt flitigt (maken får det jag vann). En slags midjeväska fast i smidigt format – där man kan ha viktiga saker i – som mobil, nycklar…Träning är mitt extra syre och de senaste veckorna har varit fokus på hållning och styrka.

På julen blir det en del kyrkobesök, promenader med lilleman och sen har vi inte planerat så mycket mer.

Om jag har lite tid över går det till läsning, meditation och matlagning. Men framför allt: vila och frid.

Vad tycker du julen ska innehålla?

Illustrationen är gjord av Asia Pietrzyk