ERFARENHET. Under årens lopp har jag hunnit med en del på jobbfronten, har haft olika arbeten sedan jag var 16 år gammal. Det började med ett sommarjobb på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet, där jag fick agera fältassistent ute på åkrarna: vi plockade ogräs i olika fältförsök, som skulle räknas och vägas. Vissa somrar var vädret fantastiskt, och vyerna var inte helt fel. Men jag vet inte om jag hann njuta av de vackra slätterna, jag var nog mest inne på att arbeta så mycket som möjligt. Glömmer aldrig den sommaren då jag plockade tistlar i mängder.

När jag var runt 19 år fick jag mitt allra första demojobb: det går ut på att marknadsföra produkter, ofta inom matkategorin, i butik. Jag minns mitt första uppdrag: det var på Hemköp i Solna där jag fick i uppgift att kränga en yoghurt som hette “Måväl”. Jag fortsatte med det här jobbet i många år, även under studierna, och blev också riktigt bra på att inspirera men framför allt: sälja. Jag fick namnet “demodrottningen” inom kort. Och jag har nog sålt det mesta, både i matväg och annat. En sommar sålde jag högtryckstvättar på Coop Bygg i Rotebro, och det gick bra det med. De sista åren trivdes jag bra med uppgifterna, det har alltid varit skoj att prata med kunderna och träffa folk på arbetet. Men då lönen lämnade mycket att önska så sökte jag mig också vidare. Jag arbetade en kort men intensiv period på företaget Feelgood, de hade bland annat än sjukgymnastmottagning med tillhörande gym på Östermalm i Stockholm. Där jobbade jag i receptionen och trivdes verkligen toppenbra.

Livet ville annorlunda och jag styrde mig in på skrivandet. 2009 sålde jag in mitt första frilansjobb och sedan dess har det rullat på. Jag är publicerad i tidningar såsom Hälsa, Amelia, Tara och Icakuriren. Det senaste året har jag riktat mig in på contentföretag och det av två anledningar: magasinvärlden har mött en nedgång som slår direkt på oss frilansar och sedan inser jag att min marknadsföringsutbildning är eftertraktad. Kombinationen marknadsföring och textproduktion passar mig superbra och jag har fått kunder som blivit ett riktigt nöje att arbeta med! Men jag släpper inte magasinen för det: jag vill gärna fortsätta det inslagna spåret.

Jag gjorde också ett kortare inhopp på Hard Rock Café i Stockholm som 20-åring, arbetade i deras turistshop med försäljning. Sedan har jag också arbetat som utbildningskonsult på Jensen Education, utbildade i personlig försäljning och marknadsföring på distans – ett utvecklande arbete då jag tog fram utbildningsmaterial och hade kontakt med många duktiga elever.

Vad mycket man hinner med ändå.

DSC_0665

 

 

Vad arbetar du med eller du kanske studerar? Har du något jobb som du skulle vilja ha?