Liv som är kul vill vi gärna fylla på. Det ska vara extra allt, eller hur? Tidsbrist är inget nytt, vi hinner inte det vi vill. Men är det antalet avverkade todo:s som är det viktiga? Jag tycker inte det. Jag vill gärna hitta något som jag gillar och gotta mig i det ett tag. Det är känslan jag vill åt. Sen spelar det ingen roll hur mycket jag hunnit med när jag ligger där på sista bädden. Låt oss jaga känslor istället för att-göra-listor!

Vad består känslan av då kan man undra? Vilken känsla tycker du om? Lite pirr och “lära-sig-nytt” är häftigt tycker jag. Som när man finner en ny träningsform där ett “yes!” kläms fram medan svettdropparna rinner ner för ryggen. Eller när man ses på aktieträff och tänker “vill lära mig mer”. För att inte glömma: läsa en bok som ger en perspektiv. Alla dessa saker ger mig positiva känslor. Men det betyder inte per automatik att jag måste maxa. Gotta sig lagom gör att känslan landar och får utrymme därinne i bröstet.

Ha! Du trodde väl inte att jag har det så lätt? Jag, precis som många av er, upplever också tidsbrist och att “jag hinner inte”. Självklart. Jag är ju fostrad i samma tid som ni. Men jag slåss som en galning för att få en schyst relation till tiden. Livet måste få ta tid. Jag vill att livet ska få ta tid. Det är mitt mål.

Här är några saker som jag tycker kan få ta tid i livet

> Lära sig mer om proffsigt bloggande – jag vill läsa mer på sajten Better Bloggers. Det var en konferens på g via Betters Bloggers, men den ställdes in. Jag hoppas att den kanske går av stapeln till hösten, för det här kan bli riktigt intressant!

> Läsa en bok om ett ämne som intresserar, jag tipsar om Good enough för föräldrar av Elizabeth Kuylenstierna. Hon föreläste på MammaPower, och jag tycker boken ger perspektiv och tankar som jag gärna vill ge tid till.

> Ett fenomenalt Instagramkonto att följa @jempieteckningar

Vad vill du fylla livet med?