RECEPT. Nu när våren är i antågande får jag sug efter nya recept. Och jag har kikat lite på det här med wraps – och vet en som är riktigt grym på allt vad heter glutenfritt: Hurbrasomhelst. En som också gillar hennes recept är Träningsglädje, och där hittade jag ett bra wraprecept.

Så till själva wrapen (2 st)

1 msk sesamfrön

0,5 dl bovetemjöl

ev lite glutenfri mjölmix ifall smeten blir för lös

1 msk psylliumfröskal

salt

1 tsk bakpulver

gurkmeja efter behag

1 ägg

0,75 dl mjölk

2 msk rapsolja

Blanda allt i en skål, med hjälp av en visp. Bre ut på bakplåtspapper, smeten räcker till två mindre wraps, och in i ugnen på 225 grader, ca 7 minuter.

Så till innehållet (till 1 wrap – dubblera för 2 wraps)

1 kycklingfilé, strimlad

salt, peppar och paprikapulver

1/2 äpple

2 msk crème fraiche

1 msk mango chutney

lite finhackad rödlök

1/4 avokado

Stek på kycklingen med salt, peppar & paprikapulver. Skär upp äpple, avokado och hacka rödlöken. Lägg i wrapen tillsammans med mango chutney och crème fraiche. Voilà!

Har du någon favoritfyllning till wraps?