HÄLSA & NYÅRSLÖFTEN. Personligen är jag ingen som ger nyårslöften. Jag tycker det känns konstigt att lova sig själv något, man gör väl så gott man kan? Att bygga sitt liv på missnöje är inte vägen – för jag tycker att de flesta traditionella nyårslöften bygger på just det. Däremot gillar jag känslan av nystart, och det finns saker som jag gärna börjar med när det nya året äntrar. Vad tror ni om att ge schyssta nyårslöften? Jag hade ju en tanke under året 2014 att ha en nystart varje månad, just för att känslan är så härlig. Jag lyckades formulera några nystarter i början på året: här får ni några inspirationer till nystarter: februari, mars, april, maj, och juni.

Och: eftersom jag nu ger tips på nyårslöften så får jag leva som jag lär. Mer om det under det nya bloggåret 2015!

Tips på schyssta nyårslöften

HÄLSA.
Tänk på: Löftet bör mynna ut från glädje – inte måsten – vad vill du göra för din hälsa? Vad vill du testa? Vad gör dig glad? Om jag skulle sätta ett nyårslöfte så skulle det bli: testa nya vegetariska recept – jag skulle vilja bli grym på den typen av mat! Och: laga bovetegröt oftare – för jag tror det är gott (har inte testat än, men det är på min bucket list!)

TRÄNING.
Tänk på: skippa allt det som har med form och våg att göra. Varför? Easy peasy: vad säger det om ditt välmående? Nada zilch osv. Nej – hållbar träning handlar om något annat: glädje, skratt, gemenskap och härliga endorfiner. Skitsvårt att ändra fokus när vi matas med annat. Men fasiken vad härligt när det nya fokuset får fäste! Mitt löfte för det nya året inom träning blir detta: få till vardagsmotionen – jag har ju tjatat om det fram och tillbaka så vid det här laget vet ni varför! Här har ni också en färsk artikel på Livskick som jag har skrivit. Sen har jag en hemlig dröm att testa spinning.

RELATIONER.
Tänk på: är det vanligt att lägga löften när det gäller ens relationer? Vet inte, men många menar att det viktigaste vi har är relationerna. Så. Fundera ett extra varv vilka du relaterar till och hur du vill bygga vidare. Stark koppling till hälsa där. Mitt löfte handlar om: lyssna och tålamod. Jag är är en hejare på att ge råd lite för ofta. Programmerad till att tro att folk eftersöker svar. Men vet ni: jag tror att det är öronen de flesta vill åt. Tålamod? Lite rastlös, vilket inte är så kul för andra. Så. Jobbar på det med hjälp av meditation.