Jag är nöjd med ganska lite. Intalar jag mig själv i alla fall. Men det finns några matpärlor i Stockholm som gör mig salig. Tänkte dela med mig:

1. Att jag är matfantast har väl inte undgått någon. Och när jag känner mig lite rastlös, ofokuserad och en aning frustrerad då brukar jag ofta hamna på Samba Sushi på Götgatan, på puckeln. Beställer alltid en stor sushi (140 kronor) och misosoppa (20 kronor). Det är dyrare än på många andra ställen. Men den slår all annan sushi jag ätit. Det finns ett ställe till i samma klass, men det är i Warszawa.

2. Fotografiskas restaurang i Paul Svenssons regi. Vi har ätit där ett antal gånger (i samband med utställningar) och jag minns särskilt en svampsoppa som knockade mig totalt. Vi var även där på brunch vilket var toppen. Nu försöker jag övertala min andra hälft till någon form av julmatsorgie på samma ställe. Vi får se om vi bestämmer oss!

3. Stockholm Fisk – där var jag med min bror och väninna för ett tag sedan. Åt en fantastisk jordärtkockssoppa med ägg sous vide, samt en röding med potatis och annat smarrigt och till efterrätt: ostkaka med hjortron och punschgrädde. En av årets bästa besök. Om man inte bortser från vad Gradac erbjöd oss på Restaurang Nicolo Polo i somras.