Utmaningen #bravalnyavanor har exploderat – med inlägg, instagrambilder och en grupp på Facebook där tonen är upplyftande och schyst.

Den första veckan är snart till ände. Och jag tycker att det har gått fort. Nej, jag dricker inte den där varma goda citrondrycken med cayennepeppar. För jag förstod att mitt elixir kaffe får mig på bästa humör. Och då kör jag på det. En gammal god vana helt enkelt.

Vanor som sådana är intressanta. För vana blir det ju när ens val blir naturliga och en del av vardagen. Inget som är svårt eller jobbigt. De bara finns där. Per automatik.

Vanor som jag gärna skryter om

Att jag gör & äter ordentliga mellanmål varje dag

Svosch – det tar max fem minuter att göra mina mellanmål. De kan oftast tas i handväskan eller ryggsäcken. Jag köper sällan mat på stan, jag vill själv komponera och bestämma. För mig skapas också en trygghet, då hungern ibland slår till. Det här är i särklass min bästa vana!

Att jag har grym koll på min mailinkorg. Inbox zero är min melodi. Här finns tips om du också vill bli proffs.

En full inkorg: stress. Jag rensar minst en gång i veckan, och nu vill jag satsa på inbox zero, varje dag.

Träningen som prioritet

Jobb är viktigt. Men träning är viktigare vill jag påstå. Den ligger hög(s)t på min lista. Det är en enkel ekvation: rörelse föder lugn, kreativitet och förnyad energi. Och så är det glädjen jag vill åt. Häromdagen var jag på SatsEnergy, hade haft en bedrövlig dag, och så kör instruktören bubblig och dansant musik. Hela jag förändrades. Från en stund till en annan.

 

Vilka vanor gillar du hos dig själv? Är det några du vill lägga till?

 

I dagens inlägg vill jag också tipsa om en färsk bok: Vanans makt (Charles Duhigg, Natur&Kultur 2013)

 

Boken Vanans makt av Charles Duhigg
Vanans makt – ny bok