Efter att ha kikat på Sveriges mästerkock har vi blivit kära i en så enkel maträtt som fiskgratäng med torsk och potatismos.

Ingredienser

8 potatisar

1 dl mjölk

25 gr smör

muskotnöt, salt & vitpeppar

 

400 gr torskfiléer

½ chili

8 champinjoner

100 gr (eller mer) skalade räkor

ev tomater

 

Sås:

Creme fraiche, citronsås från Abba (eller gör själv), dill, parmesan

 

Så gör du!

Koka 8 potatisar och gör mos på dem: med lite mjölk, smör, muskotnöt, salt & vitpeppar

I ugnfast form lägger du de tinade torskfiléerna, dela upp dem i mindre bitar. Fördela räkorna. Hacka chili och fördela även den. Hacka och stek champinjonerna i smör, med lite salt och peppar. Lägg över dem på fisken i formen.

Blanda till såsen. Vi använde Abbas citronsås som bas, den funkar finfint. Vi la till 1 dl creme fraiche och dill och parmesan.

Lägg först runt potatismoset i formen (längs med kanterna) – sedan häller du över såsen i mitten.

Ugnen ska vara på 225 grader, och det tar ca 30 minuter innan det är klart! Moset ska ha fått lite färg.

Servera med en god sallad!

 

Fiskgratäng på torsk - med mos
Fiskgratäng på torsk – med mos