LA GOMERA & RESA. Absolut. Klart att jag ska boka en svårare vandring än förra året. Utveckling är bra har jag hört. Jag drar mig till minnes träningsvärken från vandringen i Palm Valley för ett år sedan, men slår snabbt undan tankarna. Här ska vandras, basta!

Jag tackar mig själv för inköpet av vandringsskor – nu är jag med på skillnaden mot vanliga löpardojor (!). Dagens mål var att vandra till Imada – först i sluttande terräng, och sedan uppför. Min melodi är att klättra uppåt – jag litar på benen till hundra procent. Nedåt är krävande mentalt: du behöver ha koll. Och balans. Och koll igen. I de skuggiga partierna var stenarna fuktiga, vilket innebar en halkrisk. Så det vara bara att bita ihop!

Sammanfattning av dagens vandring:
Man tittar och tittar. Och kan inte få nog. Högt där uppe har jag omvandlats till en nöjd bergsget!

La Gomeras natur har en hel del att erbjuda: mellan tummen och pekfingret finns ca 130 000 palmer, vilket är mer än alla Kanarieöarnas palmer tillsammans. Det finns vissa växter som är endemiska, dvs de existerar enbart på La Gomera (dryga 40-talet). Trots att det nu inte blommar så mycket så fick vi i alla fall se de graciösa mandelträden.

Fokus. På ett bra sätt.

Vandra på La Gomera – några saker att tänka på

Skor. Vi pratar vandringsskor.
Vatten. Gärna 2 liter
Matsäck. Ha alltid med dig något att äta! I min ryggsäck fanns idag: två kokta ägg, 2 bananer, 1 äpple, två riskakor med pålägg, 3 proteinbollar, 2 små yoghurt.
Solhatt. Ja!

 

Växterna gick mest i grönt
Växterna gick mest i grönt
Vandringsled på La Gomera
Vandringsled på La Gomera