2017 innehöll precis allt. Människor, Möten, Minnen och Mer därtill. Häng med!

Januari. Workation i Åre. Där jag fick nya bekantskaper som följt mig året runt. Linda och jag började arbeta tillsammans, där min roll blev att sälja in sponsorer till konferensen Ticse. Att Linda snart släpper bok, ett år efter workation, känns oerhört spännande!

Februari. Frilanståget tuffade på och jag fick ett nytt uppdrag, där temat var hälsofördelarna med massage! Toppenkul, och inte konstigt att jag skriver inlägg som Stay calm & be professional: frilansliv i ett nötskal. Bästa veckan!

frilansliv ute i naturen tyresta
Frilansliv är att kunna välja sin paus eller källa till kreativitet utan att behöva rapportera till någon!

Mars. Mitt i vårrusningen, där jag skrev både artiklar och arbetade med innehåll åt alla håll och kanter, började jag förstås att fundera på det här med att skala av.

äventyr i trädgården med enemilia
Att bara vara är en konst, och att skala av, likaså. Foto: Christofer Lind.

April. I månadsskiftet var det dags för #ticse, en konferens som jag arbetat ihop med Influencers of Sweden (ett väl investerat medlemsskap om man arbetar som influencer). Det var så bra på många vis:

Bo på hotell. Ensam.

Människor. Människor!

Att lära sig mer, och få valuta för medlemsskapet!

Här är mina två inlägg från konferensen:

The Influencer Convention 2017: hårda fakta

The Influencer Convention 2017: mjuka fakta.

#ticse inos

Maj. En månad av reflektion och rannsakan. Jag tog en soloresa till Copperhill i Åre, vilket jag tänker göra om rätt snart, vintertid. Så skönt. Sova länge, vandra, göra några utflykter. Sådant som gör själen gott!

copperhill åre vår 1

Juni. Familjemånad! Vi åker på efterlängtad resa tillsammans.

Foto: Christofer Lind.

Juli. Sommar – väldigt mycket sommar. Enkla rutiner för en sommarvardag. Ute mycket, och vi hittade till Drevviken. Jag fundera på det här med att vilja mindre, och få mer.

Foto: Christofer Lind

vatten drevviken leva enklare liv

 

Augusti. Jobbhösten närmar sig, och vid det här laget jobbar jag bakom kulisserna hos Allt för hälsan, där jag bygger ett bombastiskt program till scenen Pratbubblan, som jag också modererar. Mitt “andra” barn kan man säga. Och hörrni – jag har redan börjat snickra på programmet för 2018, så ni ser hur taggad jag är! Men så kom där också en inbjudan. En inte anonym sådan, men för en vald krets. Och att känna sig utvald, det är en bra känsla! Det var dags för årets andra workation – som blev så fruktansvärt bra och rolig.

enemilia stress

Foto: Katarina Jansson, miss Särna.

Några dagar efter min hemkomst går vår fina farmor bort. Det är en sorg, men det är också ett vackert farväl. I tre år har vi sida vid sida kämpat mot sjukdomen. Vi har svetsats samman, vi har kämpat, vi har gjort allt i vår makt. Hon kommer fortfarande att ha en viktig roll i vår familj. Vi pratar om vår farmor varje dag. Lilleman tittar på fotot i ramen. Han vet vem hans farmor är. Vi saknar dig.

September. Vardag men ändå inte. Vi jobbar på här hemma, vi funderar på begravning, praktiska saker, motar än så länge sorgen i grind. Vi gör det vi måste, för att hålla ihop. (Det är först senare som vi landar i det som hänt, och framför allt var begravningen viktig, att få säga hejdå). Vi börjar med en fin vana, och det är att nyttja helgerna till att åka till Tyresta med lilleman. Det blir många fina turer, och hösten är så vacker.

leva i enkelhet 1
Foto: Christofer Lind.

Oktober. Leveranstider – i full prakt. Jag gör det sista med mitt schema för Pratbubblan, jag skapar en större onlinekurs för kund och dessutom har jag bästa konversationen, “dark social” på Facebook med workation-gänget från Särna. För att hålla – för det är många gånger det handlar om hållbarhet i livet – så yogar jag varje onsdag.

November. Dags för årets hälsohändelse. Jag intervjuar ett 30-tal författare och profiler under en fullspäckad helg!

 

 

 

December. Mer ledig än vanligt. För att jag kan. Och så var det Hälsingland – en 24 timmars dejt jag inte kommer glömma i första taget. Och så jul. Jul strålande jul.

Foto: Christofer Lind

Och en dejt med bästa vännerna på Grill, samt med maken, avrundade året fint!

Tack för det här året – ni som läser, och nytillkomna. Jag vet att den sista delen i serien digital disciplin är efterlängtad – den kommer inom kort! ♥