Reflektion. Reflekterar jag? Jo, men mindre än förr.

Jag har blivit så van att bli serverad intryck, att jag missar mina egna tankar och reflektioner. Så det har jag börjat med nu. Reflektera medvetet.

Resultatet kom snabbt.

Jag insåg att jag fått så många roliga uppdrag på sistone (hallå! Tacksam var ordet!) att jag är tvungen att välja. Hade jag inte kommit till den insikten hade jag förmodligen jobbat för mycket i relation till min kapacitet. Jag vill göra saker bra, och då hellre färre grejer än fler.

Att reflektera är ett vackert verb. Det är inte alltid lätt att höra den inre rösten, för det måste ges lite utrymme. Det kan också bli en match av hård karaktär. Du behöver kanske ta obekväma beslut, som också påverkar andra i någon grad. Men sanningen, den är vacker. Så att vara sann och obekväm är helt okej ändå, på sikt.

Reflektionstid. Jag fick inspirationen av Ann-Sofie Forsmark, som jag pratade med häromdagen. Den där tiden som karaktäriseras av rymd och andetag, frihet i tanken, insikt. Den tiden ska vi värna om. (extra viktigt för dig som är egenföretagare och jagar betald tid – du behöver också obetald tid, trust me).

Gillar du inlägg kring livsdesign och enklare liv? Lägg till mig på bloglovin!

Områden för reflektion – vilka är dina?

#1 Klassikern: vad vill jag? Just nu: massor. Men om jag reflekterar har jag kommit fram till två eller tre saker som jag vill. En plan ska mejslas! (det ena handlar om vilken bransch jag vill attackera och vara verksam i, det andra handlar om mitt behov av att nån gång per år stå på scen).

#2 Företagarvardag. Reflektera kring hur den ser ut. Det har varit väldigt fritt på sistone, men jag behöver mer struktur. Men hur? (jag har sålt enligt budget för mig själv och det har fungerat bra. Men jag tror jag kan få till en bättre ruljans och flow. Det började till exempel med att jag lämnade över min bokföring till ett proffs. Halleluja!)

#3 Familjevardag. Det blir lite tjatigt med samma lika varje dag. Rutiner, ja, men jag tror Lilleman skulle behöva en del ändringar. Och vi vuxna likaså. Vad ska vi lägga tid på och hur, och vem ansvarar för vad? (jag blir jätterädd att jag ska göra fel ibland. Jag vet att jag är en guldmamma, men det är klart att jag oroar mig både i stort och smått.)

#4 Känna. Jag älskar vardag, egentligen, men hur ska dagarna kännas. Det har varit lite upp och ner på sistone, där både trötthet och ångest tagit plats. Jag vill jobba på vardagskänslan. Vad får mig att känna bra grejer är kanske en fråga som jag vill besvara. (känslor är kanske den hetaste trenden 2017?)

Jag har reflekterat förr…

Skifta mot ett vilsammare liv

 

Att leva enkelt – om minimalism

 

Jag tror vi missar en del av livet om vi inte reflekterar.
Dela gärna dina tankar!