Mitt största intresse, bredvid träningen, är mat. Jag planerar en hel del och hämtar inspiration från olika håll. Nu på senaste tiden har jag blivit mer och mer intresserad av vegetarisk kost, vi får se var jag hamnar.

Att få till maten tror jag bygger på

…att du planerar – gärna några dagar i förväg

…att du testar vad som funkar för dig. Jag upptäckte att gluten har varit en stor bov i mitt liv. Många år gick jag omkring med ont i magen. Nu undviker jag det till 90% och kan inte vara mer nöjd med valet.

….att äta regelbundet. Mellanmål är anledningen till att jag håller mig mätt och att jag orkar igenom dagen.

….att ha grundläggande kunskaper kring mat, men det behöver inte vara superavancerat!

…undvika allt som heter halvfabrikat. Om du inte gör egna förstås!

 

För ett år sen, lite drygt, gick jag en kurs som behandlade kosthållningen Isodieten. Den går bland annat ut på att man har lika fördelning fett, kolhydrater och protein. Vidare väljer man råvaror med kvalitet och hög näringstäthet. Att aldrig gå hungrig är en tredje pelare. För mig har isomat blivit min ”vanliga” mat. Det som gör att jag fortsätter på samma spår är att magen mår bra, orken är den ska och träningen funkar. Den stora skillnaden, förutom gluten, är att mellanmålen känns mitt i prick för mig.

 

Finnerödja bara bär
Bara bär – ny produkt från Finnerödja. Testade tillsammans med keso, gott. Den fanns med i goodiebagen för #bbc2014.

Vill du läsa mer om Isodieten, föreslår jag att du går in här. En av grundarna är Kristina Andersson.